Penga gnäll!

2011-04-25 - 12:38:06
Har jag nångång sagt hur mycket fruktansvärt mycket jag HATAR pengar?!Och största anledningen till att jag avskyr dessa illaluktande sedlar och mynt är pga att jag inte har några! Ja, nu kommer gnällspiken fram!
(Dont like it? Dont read it!)


Att nåt så materiellt kan bestämma hur folk ska leva och kan leva. Egentligen ska jag absolut inte sitta och gnälla, jag har det bättre än många andra, utan tvekan! Jag har tak över huvudet, mat i kyl/frys, kläder i garderoben, kläder/mat till Eddie. Men tänk känslan att kunna åka på en semester utan att behöva vända på vartenda korvöre, eller kanske köpa nånting KONTANT som kostar över typ 100kr. Fattig som en kyrkråtta är vad jag är just nu!

Jag har en vän med guldbyxor. Men f*n ska veta att han arbetat sig dit också! Jag är så imponerad över att han verkligen nått dit han ville.. och han kommer mest troligt att nå än längre! Keep it up! Det är bara för mig att inse att jag valde fel skola, fel inriktigt och hade för lite diciplin. Jag kanske också hade kunnat bli nåt? Jag ångrar väldigt få val jag gjort än så länge, och tänker inte jämra mig över det nu. Mitt liv är bra, mitt liv är perfekt.. OM vi bara hade haft typ 15 tusen extra på kontot varje månad.


Jag blir nästan förbannad av bara tanken på att pengar har sån stor inverkan på folk. Herre gud, en del kan ta dö på folk bara för dessa illaluktande, skitiga och äckliga sedlar. Medans vissa kan torka sig i arslet med sina sedlar, har andra inte ens tak över huvudet och blir lycklig över 50 kr. Jag är nånstans mittemellan. Har pengar så jag överlever, men i slutet av månaden vänder jag på varenda öre. Det är inte coolt!


Mycket vill ha mer, är det inte så?




Lill kultingen

2011-04-22 - 23:26:24
Vi kom underfund med ikväll att Basse är ett svin, Jag en sugga och Eddie en liten kulting.
Han är en guld kulting!








Oförklarligt sken

2011-04-21 - 11:38:44
Togs en massa kort på dopet.. Men det var speciellt ett som stack ut.



Inga ljuskällor, ingen sol, inget brinnande ljus. Så varifrån kommer skenet?
Och varför började vi höra konstiga grejer hemma efter dopet?

Jag vet att det kan vara en slump att det blivit ett sken där. Men INGEN av de andra bilderna som är knäppta med samma kamera har blivit så. Men hade det varit ett finger ivägen tex, så hade det blivit en skugga och fyllt ut hela hörnet, men det är ju inte så heller. Och hade det varit från en ljuskälla så hade alla strålarna mest troligt gått åt samma håll. Kan vara så att Eddie har någon som vakar över honom?

Märkligt är det iaf.

Ego?

2011-04-19 - 21:56:17
Är det bara jag som kan bli riktigt avundsjuk på de som tex är ekonomiskt oberoende, eller iaf har pengar så de kan köpa det mesta av det de vill ha. Renovera sina hus precis som de vill ha dem. Jag skulle så gärna vilja ha ett hus, precis som jag vill ha det. Blir vansinnig på den här trånga lägenheten, blir vansinnig på Othilias leksaker som hon knappt får plats med, vansinnig på tanken hur det blir när Eddie ska in i eget rum. Hur gör vi då?! Har spanat in ett hus, men man kan ju inte flytta ut folk ur deras hus :P Bara att invänta att de kommer på att de vill sälja.
Men grejen med mig, är att jag får smärre ångest över att ta ett lån. Tycker det är nog hemskt att vi har ett lån på bilen. Har ju inga problem att betala de, men jag AVSKYR att vara skuldsatt. Jag mår kasst över att ens tänka på att pengarna är lånade. Tro jag måste börja spela på Lotto och hoppas på att vinna lite slantar. För inte tusan blir man fet på föräldrapenningen, det ska gudarna veta! När räkningarna är betalda så har man max 500 kr kvar. Vem överlever månaden på det?! Usch, nu kröp ångesten över mig.




Drömmen om hus får fortsätta vara just det.. en dröm.



Visst är det kul att folk vinner pengar, helst de som verkligen behöver dem. Men jag måste erkänna att jag blir avundsjuk. Jag brukar alltid säga det att om jag vinner pengar ska lånet på bilen bort omgående! Tänk vilken känsla att få vara skuldfri, och ändå ha bil, hus kanske en stuga? Kalla mig Ego, kalla mig dum. Men så är fallet.
Men om ni känner att ni har lite pengar över och vill skänka lite så hör av er för mitt kontonummer.



För övrigt går det i en rasande takt för lill skrutten. Han snurrar på golvet som en helikopter propeller. Han fullkomligt älskar att ligga på golvet med rumpen bar och fundilera. Och ännu roligare är det ju nu när han kommit på hur man kommer över till mage. Drar upp knäna under sig och sticker ut rumpan. Lill killen kommer att bli stor alldeles för fort. Jag tycker att han är alldeles lagom stor nu ju.
Ni som nyss fått barn.. ta vara på det. Jag trodde inte själv att tiden skulle gå så fort.. men tji fick jag!


Dopet i söndags gick jätte bra, Eddie skötte sig galant. Men han sköter sig ju som bäst när någon håller i honom hela tiden, och har ögonen riktade mot sig. Tack till alla er som deltog denna dag!
Och tack till ni som hjälpte till med att ställa i ordning inför fikat och undanstädningen efteråt.






Over and out!

Recept Matmuffins

2011-04-12 - 17:47:58
Ca 26 STORA muffins

  • 10 dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 6 st ägg
  • 1 dl olivolja
  • 6 dl turkisk yoghurt (jag hade 5 dl turkisk yoghurt och 1 dl kesella)

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt
  • Vispa ägg, olja och yoghurt
  • Rör ner mjölblandningen med ägg smeten

Använde amerikanska muffinsformar, de är aningen större.


Jag valde att ha salami/fetaost och soltorkade tomater/oliver i mina. För att göra det enkelt för mig själv så fin skar och blandade jag i "fyllningarna" direkt i smeten. Annars kan man stå och stoppa i den mängd man vill ha. Men då smeten var så kletig tyckte jag det var lättare att blanda allt. Sen valde jag även att toppa oliver muffisen med flingsalt. Men ni kan absolut ha vilken fyllning som helst, allt går att använda. Bara fantasin som sätter gränser!


Grädda i mitten på ugnen ca 10-15 minuter på 250 grader


Enjoy! :)



4 månader

2011-04-12 - 13:33:01
Det är skrämmande hur fort tiden går. Jag kan inte förstå att vår lilla skrutt blir 4 månader i morgon. 4 månader, fattar ni? Helt otroligt! Vart har tiden tagit vägen? Jag tycker att han är alldeles lagom stor nu, får gärna stanna där ett tag. Bara att inse, han är snart ingen bäbis längre. I den här farten så är han väl snart tonåring med finnar och svajande röst. Skitiga händer och moppefjun under näsan. Nej fy, han får banne mig inte bli stor!


Regn regn regn, så långt ögat ser. Och eftersom jag är så sockerst så blir det ingen promenad idag. Gubben får ligga ute i vagnen på balkongen och sova istället. Där trivs han också väldigt bra. Och påtal om promenader. Är man en dålig förälder om man inte är ute och går varje dag? Jag vet att det är bra för barnen att få frisk luft varje dag, men man måste väl inte vara ute och springa för att de ska få frisk luft? Som nu tex, Eddie sover minst lika bra ute på balkongen i vagnen som när vi är ute och går. Måste erkänna att jag är bra lat också, så det är inte alltid jag orkar vara ute. Självklart så håller jag ju inte ungen inne för att jag är lat. Sen måste jag säga att jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att vara ute och gå också. Finns nog inge tråkigare tror jag. Sen undviker jag gärna slasket och snön så gott det går den här tiden på året. Bekväm, kanske jag ska kallas.


På fredag så åker vi mest troligen till Skellefteå då min bror ska dit på ett ärende. Måste åka senast kl 6, då han ska vara där kl 10. Undra just om jag får liv i lillgubben den tiden. Får kliva upp själv först, göra mig i ordning, ställa i ordning allt som ska med och sen väcka lill grabben och ge honom mat. Sen är det bara ner i bilstolen och iväg. Aja, det kommer att gå på nå vis :)
På lördag kommer släkten hit för att delta på Eddies dop. Det enda som jag är lite besviken över är att de åker redan på måndag igen. Tycker att de hade kunnat stanna över påsk, eller iaf några dagar extra så man hinner träffa dem lite. Men att vara pensionär är stressande. Aja, kul att dom kommer iaf.


Jag hade tänkt att gå ut och plocka lite påskris idag, men jag spar det tills i morgon eller nåt och hoppas på att vädret är bättre. Måste ha det innan söndag, då jag tänkt ha det på borden vid dopfikat :) Billigt och bra, och inga konstigheter. Är ju inte känd för att vara rik, så då måste man försöka leva efter det också :) Ska även åka till Svanabyn på lördag och hämta smörgåstårtorna vi ska ha. Tror att svärmor skulle fixa nå kakor att bjuda på också, ifall nån vill ha nåt sånt.



Nej tusan, här kan jag ju inte sitta.. Skulle ju göra nån nytta medans sonen sover. 
Återkommer väl när jag har nåt att skriva nästa gång :)


Tjingeling!




Muffins bak och funderingar

2011-04-11 - 18:21:56
Funderar ni nånsin över vad folk tycker om dig, egentligen? Jag är en sån som i själva verket inte bryr mig om vad andra tycker, till större delen. Men jag är ändå nyfiken över vad alla tycker. Att det snackas bakom ryggen på mig är jag övertygad om att det gör, MEN jag hör aldrig nånting. Eller är det kanske så att jag är en så otroligt fantastisk människa att ingen har nåt att säga? Eller kanske är det så att jag är en så fruktansvärt tråkig människa? Är det så att ni känner för att lätta på trycket, varsågoda. Släng in en kommentar, anonymt eller inte och tala om för mig hur jag egentligen är som person? Jag blev så tvärt nyfiken :)


Idag när gubben varit hemma några timmar så har jag hunnit med att baka matmuffins. Gjorde några med mamma härom kvällen, men de föll mig inte riktigt i smaken. Det var LCHF muffins, och alltså inget mjöl. Och eftersom jag inte går på nån diet ville jag nog ha lite mer bröd känsla över dem. Så jag gjorde egna idag. Gräms på att jag inte stoppade i mer fyllning i dem. Får göra fler vid senare tillfälle. Dom är goda, enkla och går fort att göra. Perfekt för mig, som inte har tålamod att hålla på med bakning för länge.



Oliver, Soltorkade tomater toppat med flingsalt





Salami och Fetaost fyllning



Jag är nöjd med resultatet, men som sagt.. kunde ha varit lite mer fyllning i för smakens skull :)



Skulle kunna skriva en hel massa till, men lillchefen ropar så det är bäst man kilar.

Heeeejda!




Hej hej Farmor och Farfar!


Inga ord i världen..

2011-04-04 - 22:58:26


kan förklara hur mycket Ni betyder!

Kusinen

2011-04-01 - 09:03:45
Igår kom storken med en kusin åt oss.

En dräng vid namn Hugo.
4660 gr, 55 cm lång

Stort grattis till Niclas och Marie till sonen
och även grattis till Fanny och Pontus till deras nya lillebror :)


Tänk, nu vart min mormor både Gammelmormor och Farmor i närheten till varann ;)
Och min morfar vart farfar för första gången.


Bild på Hugo kan ni se här.










RSS 2.0