Advent, pynt och allt som hör därtill.

2010-11-26 - 12:35:12

Jag har satt upp jul gardinerna, då jag inte visste hur mycket tid jag hade på mig. Vill vara ute i god tid, som vanligt. Men å andra sidan känns det som att jag har en lång tid kvar innan det är dags. Så jag är lite optimistisk, tror att jag ska hinna med ännu mer :) Är ju snart 1 December, vilket innebär BF (som jag tjatar om detta datum, va). Advent... ja, vad finns det att säga? Ska köpa lite mossa i morgon (eller redan idag) och leta fram en adventsstake. Jag tycker att det är rätt fantastiskt att det här året gått så fort. Tycker det var nyss vi hade Peter, Kattis och Vilma på middag (på nyårsafton). Och jag lider av lite dåligt samvete då jag fortfarande inte gett Vilma receptet på hummern jag laga till då, men jag använder mig sällan av recept. Plockar det direkt ur huvudet istället, och smakar av eftersom :)

Var till Åsele och Svante igår. Införskaffade en lite julgran till piga, en stor gran till oss, 2 fönsterstjärnor och en ny ljus slinga då den vi hade tänkt sätta upp inte längre ville fungera. Svante frågade mig hur jag tordes åka nånstans, då det är så nära. Men jag tycker inte att det är några problem, än :P Som sagt, optimisten i mig skiner igenom. Men jag ska inte sticka under stolen med att tanken slog mig en eller två gånger, "tänk om..". Men det hade väl bara varit att köra tillbaka till Dorotea och hämta väskan och allt som ska med. haha, "bara och bara" :P


Pratade med gubben igår om att han ska vara hemma.. Jag vill inget hellre än att han ska vara hemma och vara med när det bär iväg. MEN, dessa f*rbannade pengar! Önska att han kunde vara hemma från 1 December iaf, så jag vet med säkerhet att han är hemma. Om han är i Umeå och jobbar kan det eventuellt lösa sig, men om han sitter i Östersund så kan det bli en aning svårare. Hade varit allra lättast om han jobbade i Dorotea. Aaah, nu ska jag inte sitta och drömma mig bort, för fallet är inte så nu. Skulle ha fått dubbla löner den här månaden, då hade han kunnat vara hemma HELA nästa månad. Får helt enkelt försöka "passa in" då han är ledig. Om det ändå vore så lätt..
Jag vet att han vill vara hemma också, och jag vill ha honom hemma. Därför lider jag av dåligt samvete då det är jag som "nekat" honom att vara hemma pga pengarrna. Det känns förjävligt rent ut sagt! Men det känns även förjävligt att jag inte kan bidra med några större summor pengar varje månad heller. Hatar att leva på andra. Hade varit fantastiskt om alla räkningarna för nästa månad vad bort betalda, då hade vi klarat det.
Gnäll gnäll gnäll, har sett till det här själv så jag ska inte sitta och klaga egentligen.Jaha, vad tror ni?
När behagar lill*n att komma fram?

Lillebror Hampus gissar på 6e December
Thomas gissar på 8e/9e December
och jag slår på stort och säger den 12e December.

-"Förstagångsföderskor föder i genomsnitt 4 dagar efter datum för beräknad förlossning."
Kanske borde sänka min egna gissning :P


Näe.. kanske är dags att baka.. igen!

Hej så länge!


Tempur

2010-11-22 - 18:01:45

 Det är en otroligt äcklig känsla, när ens ben är som tempur. Eller även kallad "memory foam". Trycker jag på benen så formas de efter mina händer/fingrar. Det är VIDRIGT! Skorna är nästintill för småa, fötterna ömmar och benen är mer svullen än nånsin. Det är fantastiskt! Men, här sitter jag och är gnällig. Kunde ju ha varit 100 resor värre. Jag är tacksam att jag sluppit illamående, foglossningar, förvärkar eller andra krämpor. Så mina svullna ben är nog en bagatell i jämförelse mot hur många andra har det. Men samtidigt, en graviditet är ingen sjukdom.


Lill piga har varit här i helgen :) Och jag fick en sån ångest igår när hon for, för då kom jag på att jag inte tagit ett enda kort på henne under den tiden.. och det brukar jag alltid göra. Vet inte varför det inte vart nåt den här gången, men jag får ju förhoppningsvis chansen till det inom en snar framtid igen :)
Hon sa till mig att hon ville ha en bäbis nästa gång hon kommer hit, gissa om jag kände lite press. Det ska tydligen bli en lillebror, och han ska heta Lotus.. eller Bäbis. Och som Sofi sa, det skulle vara måttligt tufft att heta Bäbis när man kommer upp i tonåren ;) Vi har väl i stort sett redan bestämt tilltalsnamn till både flicka och pojke, men jag låter de namnen vara osagda tills det är dags att namnge. För vem vet, vi kanske byter.. igen? Dröjer väl förhoppningsvis inte så länge tills det är dags :)
Tänk.. går in i vecka 40 på torsdag.. ofattbart!


Skötbordet är klart iaf, och vaggan ska jag skura ur nu ikväll och bädda.. Är som sagt alltid ute i sista sekund. Ska passa på att tacka svärmor Carina som köpte skumgummi så jag fick tummen ur att göra klart skötbordet. Sen vet jag inte om det är så mycket mer att göra, annat än att invänta den kommande filuren. Skulle ha haft en större byrå i hallen så man fick röja undan lite kläder och få någon ordning, men det blir väl eventuellt ett senare projekt.

Så där blev resultatet.. Hängt en korg på sidan av kanten också (som ni kanske ser). Den korgen kommer mest troligt användas som "rat avlastning", men den ska egentligen användas för salvor, tvättlappar osv. Tanken är god iaf!Nej nu ska jag sätta igång att göra någon nytta, så jag får börja bocka av på mina "Att göra" lista. Bara man kommer igång brukar det flyta på rätt bra. Inbillar jag mig iaf.
Tack för mig, på återseende!


Hormon bomb!

2010-11-18 - 11:18:41

Nånting jag irriterar mig fruktansvärt mycket på är när andra kommenterar vad man handlar. Tänk er själv att man plockat i sin vagn eller korg på affärn och någon går förbi och sneglar ner i den, och ger dig sen en dömmande blick. Folk ska väl skita fullständigt i vad jag köper och inte köper?!
Den här gången gällde det apoteket och nässpray. Eftersom jag är så täppt på nätterna så måste jag ha nässpray, annars är det risk att jag kvävs eller att tungan torkar ut. Hatar att vakna upp och läpparna har fastnat på tänderna, eller att tungan torkat ihop till ett stort russin. Tacka gudarna för nässprayen!
Nu var det som så att jag blev i stort sett klassad som en missbrukare, då de på apoteket tyckte att jag skulle prata med min BM om missbruk av nässpray (?!). Nog vet väl jag att man inte ska använda nässpray för mycket, det står väl på varenda papper som följer med dom små flaskorna. Men om man köper sprayen är man mest troligen i behov av den. Och hormon stinn som jag är, så höll jag på att explodera när hon slängde fram det hånande flinet och denna "otroligt nödvändiga" information om missbruk. Jag kanske överreagerar, men det är väl det som är "charmen" med graviditetshormoner?
Hon ska väl skita fullständigt i om jag köper en flaska, eller om jag köper en hel årsförbrukning! Åååååh vad irriterad jag blir!
Bäst jag sätter punkt här innan jag skriver nåt olämpligt!
Hej!

Förresten, tomten finns nog inte heller.. Då vi inte fått några pengar på kontot till Thomas "hemma tid".


Date med brudarna + söner.

2010-11-17 - 21:13:42

Spenderat några timmar i Strömsund idag med mor och bror. Ställde upp som chaufför då Anton hade ett möte på skolan med lärarna. Det var nog det jobbigaste med att gå i skolan. Att gå dit med sina föräldrar och få höra vad lärarna tyckte och tänkte. Alltid hade de nåt att kommentera, och oftast var det "Lisa pratar alldeles för mycket på lektionerna" :P Jag kan inte förstå vad dom menar med det, jag pratade väl aldrig? ;)


Var på koll hos BM idag igen.. Jag tycker nästan att det blir för tätt mellan gångerna nu på slutet, händer ju ingenting speciellt på en vecka. Och värderna ändras inte just nånting heller.
SF mått : 39 cm
Vikt : Oförändrad
Hjärtljud : 136-138
Det är nära nu. Otroligt nära! Men som jag sagt tidigare, jag tror absolut att jag får gå över tiden. Får väl börja med gympa, eller bära tunga grejer så värk arbetet sätter igång, och förhoppningsvis vattnet går ;) Äsch, h*n kommer när det är dags. Har ingenting att säga till om där.. Skrämmande att de bestämmer själv redan så små ;P
I morgon, då ska jag surra av mig! Ska nämligen på date med Sofi och Nina (med söner). Måste ju ta en ordentlig titt på underverken dom skapat :) Känns lite konstigt att komma dit utan barn, då båda två har egna redan :P Haha.
Lille Sam har tydligen feber :/ Kanske därför han varit på så taskigt humör, så mamma Nina fått lyssna på falsetten? ;)
Aja, hur som helst så känns det himla roligt iaf. Den sociala biten är väldigt liten just nu, och det är väl mitt eget fel. Är så lat och trött just nu, och har sällan lust att umgås med folk. Men i morgon, då jäsiken ska jag ändra på det :)
Nu jobbar bara Thomas en dag till, sen är han ledig 2 dagar igen. Det tycker jag om! Ska väl hämta fröken Othilia på fredag också, så stannar hon en natt. Jag törs nämligen inte vara ensam med henne nu så här nära inpå BF. Skulle nog få en smärre panik om vattnet går eller om värkarna sätter igång och jag har henne sovandes här. Vet inte hur jag skulle göra då. Ta med henne i taxin och släppa av henne i Åsele hos "sarmor" och "sarfar"? Nej, det skulle jag nog bli alldeles för stressad för. Får ha henne desto mer efter att den lill* kommit :)


Ah, det vart en liten uppdatering iaf. Men nu sätter jag nog punkt!

Jo, ska slänga iväg en hälsning till min mors morbror Janne. Fått höra av en liten fågel att han kommer in och läser här ibland och uppdaterar min mormor om vad som händer och sker :) Men Janne, är det inte dags för henne att lära sig snart också? :)
Hajhajhaj!
V 38 (37+5)

2010-11-16 - 12:33:34

Det går alltmer framåt, BARA 15 dagar kvar till BF. Och i vanlig ordning är jag ute i sista sekund med allt.. Har fortfarande inte gjort klart skötbordet, inte burit upp vaggan/sängen från förrådet, inte packat BB väskan. MEN, jag har iaf fyllt i alla papper som ska fyllas i, lagt dom i en väska som så småningom ska packas så den är klar :)Taaada, dagens bild!
I morgon kommer Sofi och Eliah hem :) Då ska det planeras in en date med brudarna (Sofi och Nina). Jag har i stort sett inte träffat Sofi sen hon flyttade till Jämtland. DET är illa! Och tusan är ju att det ska vara så "långt". Tar ju ett tag att åka dit, och i dags läget törs jag inte ge mig iväg på nå längre svängar. Och jag ska SKÄMMAS att jag inte tagit mig i kragen och åkt dit tidigare, för dom har ju trotsallt bott där ett tag nu. Men, i morgon kommer dom iaf hem :)
Skiiiiinande sol idag, kallt men ack så fint väder. Tänkte ta mig ut en sväng, åka på affärn och sen in en sväng på BVG för att avlämna en test grej till mamma jag gjorde igår. Ja, så här har jag inte tid att sitta. Vaktmästarn kommer väl snart och ska byta filter här också, ÄNTLIGEN! Vita filter är inte längre vita, de är svarta. Huuuuuuuvva!

Hajhajhaj!


-*-*-*-*-*-*-*-*-

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni gärna skriva eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta  på nätet. Hör med din partner om hon vill det.


Deprimerande

2010-11-11 - 11:36:42

Så fort jag tänker på pengarna som vi inte har, så blir jag deprimerad. Det är ett ständigt pusslande tycker jag, vänder på varenda krona för att man ska ha råd med allt som behövs tills lönen kommer igen. Och just nu kring juletider så kostar ju allt lite mer. Mat, Bakande, Julklappar, Julgran, Pynt osv osv osv.. I ärlighetens namn har jag inte ens råd med mat just nu. Och är det nånting jag avskyr, så är det att leva på andras pengar. Thomas jobbar för sina pengar, medans jag är hemma och jag vill verkligen inte känna "måstet" att leva på hans inkomst. Jag har alltid försökt att klara mig själv, leva på enbart mina egna pengar. Men det funkar inte nu, då jag bara har havandeskapspenning. Och ja, jag vet att det är samma sak för ALLA som är i samma situation som oss. Men jag måste få gnälla av mig en aning. Dont like it, dont read it!


Det jag kan göra just nu är att fönster shoppa.
Hade velat införskaffa en ny almanacka, för den jag har är fantastiskt bra. Har använt mig av den i 2 år, och jag är super nöjd :) Rekomenderar den till alla som letar en ny almanacka. www.personligalmanacka.se
Och i år såg jag att man kunde använda sig av ett eget foto som framsida.

Skulle även behöva en större byrå i hallen, då vi har dåligt om utrymme. Hade tänkt oss en MALM byrå från Ikea.
En sådan för att vara exakt. Men som med allt annat får det vänta tills det finns pengar på kontot.Igår hade vi fått et paket från min mormor. Hon hade stickat kläder till bäbisen. Thomas vart skiiiiit glad, då hon hade stickat mössor också. Han är nämligen barnsligt förtjust i mössor :) Fick även en skit gullig pandadress från Lindex av mamma som hon köpt när hon var på visit i Östersund. Så vi kommer hem från BB med en panda, när det är dags för det :)

Fick alla papper av BM igår, som vi ska ha med oss på BB. Så nu behöver jag bara "luta mig tillbaka" och invänta dagen med stort D. Är rätt övertygad om att vi kommer att få vänta några veckor till. Jag hoppas bara att Thomas är ledig då. Har nämligen inte hört nåt från Tomten än, så jag hoppet börjar ta slut om en hemma period för Thomas.
Man kanske skulle ha börjat packa en väska också, UTIFALL det bär iväg tidigare. Men jag är ju en sista minuten människa och lär därför mest troligt inte packa den förän det är dags. Typiskt mig!
Är ju 3 veckor kvar till BF. Går in i vecka 38 (37+0) idag.


Har lovat att lägga ut en ny bild på magen, men jag har inte tagit några nya bilder än. Så det får vänta..
SF-mått : 37-38 cm (stannat upp en aning nu)
Vikt : Oförändrad
Hjärtljud : 136-138
Blodtryck : Bra
Blodvärdet : Gått från 122 till 142 (ska inte underskatta järntabletter)Nej om jag ska försöka mig på att göra min krans, som jag surrat länge om nu. Igår tog vi oss i kragen och fixade en myrtall att ha på balkongen, och passade även på att ta lite granris så jag får göra den där kransen. Äpplen och Apelsiner är torkade, så det är bara min inspiration som fattas. Får nog göra som Theresé och besöka ett x antal bloggar för lite idéer :)Återkommer eventuellt senare.. Nu har jag ju fått gnälla av mig lite. 

Heeeeejda! 


Uppfostran.. av någon annans barn?

2010-11-06 - 21:13:05

Vart går gränsen? Hur mycket får man lägga sig i/bestämma när man är en "extra förälder"?

Thomas jobbar i helgen, och det innebär att jag är ensam med Othilia. Jag tycker verkligen om att vara med piga, hon får mer än gärna vara här oftare. Grejen är den att jag är väldigt "bestämd" när det gäller vissa grejer. Plockar man fram, så plockar man bort. Äter man inte upp maten får man inget annat heller och får gå från bordet. Nappen behöver man inte på dagarna, bara när man ska sova.
Jag vet att för många låter jag som den elaka styvmamman, men jag tycker som så.. Jag är vuxen, Othilia ett barn. Hon ska följa mina/våra regler och bestämmelser. Det är sånt hon ska veta när hon är 2,5 år gammal. Jag har än idag aldrig riktigt upplevt henne som trotsig. Behöver oftast bara säga till 1 gång, så förstår hon vad hon får och inte får göra. Jag är helt enkelt för regler. En 2,5 åring ska inte kunna bestämma och styra hela mitt liv. Hon är barnet, jag är den vuxna. Skriker hon och lever om pga att hon inte får som hon vill, ja.. då får hon helt enkelt skrika tills hon blir nöjd. Och det brukar inte dröja länge tills hon kommer och säger förlåt och ger en kram. Då har hon insett att det inte funkar. Och idag vägrade hon äta upp maten, än fast hon satt och höll på i en timma. Slutade med att hon själv valde att gå på rummet och hoppa över glassen eller lördagsgodiset. Hon har än inte ätit nånting annat, förutom vällingen som hon alltid äter innan läggdags. Nu låter det ju som att jag svälter henne, men grejen är den att hon åt upp nästan allting och lämnade bara litegrann i botten på sin tallrik.
Mest troligt kommer många att rynka på näsan och tycker att man inte kan göra så mot/med en 2 åring. Vi funkar jätte bra ihop annars, men när hon väljer att inte lyssna på mig.. då får hon ta konsekvenserna också.

Kanske är fel av mig, men jag låter henne inte härja fritt.
Tänker inte låta henne bli bortskämd och van att få sin vilja igenom gällande allt.
Hon bor hos oss, med Thomas och med mig.. Jag har väl rätt att säga till vad som gäller i mitt hem?
Hur mycket bör jag som "extra förälder" lägga mig i uppfostran?För övrigt dras jag med kopiösa sammandragningar idag. Sover skit dåligt på nätterna, hade ont i varenda led inatt. Höfterna kändes som att de pulserade, och revbenen fick ta en hel del stryk. Men det känns bättre under dagarna, tack gode gud. Men jag hade inte klagat över att få sova EN hel natt innan det är dags för vakna nätter :)
Natten till igår var också en sån natt då jag inte kunde sova.. Som vanligt ligger man ju och funderar en hel del. Och då slog tanken mig, vid den här tiden nästa månad så kanske vi har en till skrutt här :) Den känslan var mäktigare än mäktig. Kunde liksom inte förstå. Det är häftigt! Det är ju på slut klämmen nu, och jag tycker att det går fort. Drygt 4 veckor kvar till BF, men sen tror jag att jag kommer att få vänta till ungefär Lucia innan h*n behagar att komma ut. Och jag är fortfarande inte orolig över förlossningen, känner ingen som helst oro över den. Det jag är mest orolig för är att Thomas inte är hemma. Så Tomten, än en gång ber jag om en summa pengar på kontot så Thomas kan vara hemma hela december. Tänk om man ändå vore ekonomiskt oberoende, vore great!Nej, nu har jag en "icke" trött tjej bredvid mig här som blivit väldigt tyst. Bäst jag tar henne till sängs innan hon slocknar här i soffan.. Hon var så duktig idag och somnade utan att jag satt bredvid henne vid sängen. Även en sån grej som jag tycker det är dags att lära henne. Hon är ju stora tjejen nu :)


Intresse klubben!

2010-11-03 - 18:13:00

Nu ska jag skriva sånt som många inte tycker om att läsa, eller som många lessnat på att läsa..
Var till barnmorskan idag på koll, allting såg bra ut. Men jag är fortfarande väldigt fundersam på vad som lurar där inne.
SF måttet - 37 cm
Hjärtljud - Mellan 146 och 148
Vikt - Gått ner 1 kg sen sist (LYCKA för mig)
Huvudet ligger fixerat, och huvudet har känts så sen v 31 ungefär.


 
Så, då har jag berättat det också.. för er som är och inte är intresserade.Har fortfarande inte hört nåt från tomten, men jag ska härda ut. Det är ju bara början på november än. Så jag håller telefon linjen öppen, och hoppet högt.
Har funderat mycket på vad jag ska göra om Thomas inte är hemma, och jag måste iväg. Då blir det taxi, ringer väl och stressar morsan lite så får hon följa med. Jag åker helt enkelt inte ensam! Fy så tråkigt! Önska att man kunde sätta ett datum då det är dags, mycket lättare att planera då. Och jag är ju ett kontroll freak, jag vill ha saker inplanerade, så jag har nånting att gå efter och följa. Lite smått jobbigt ibland måste jag säga.I morgon eftermiddag/kväll kommer lill ploppa igen! Det gillar vi!
Hon kommer att vara här i helgen, trots att pappa Thomas jobbar. Så på söndag kör vi tillbaka henne till Junsele, och sen får vi se när nästa gång blir. Hoppas det inte dröjer allt för länge, vilket det brukar ha gjort förut.Nu tänker jag slänga omkull mig på soffan tills Thomas och Marcus kommer hem. Då blir det sen middag.


Hejhej!

Det är kanon!


Julklapps önskningar.

2010-11-01 - 15:31:50

Blir man nånsin för gamma för att "önska sig en julklapp"? Om man inte kan bli för gammal, då har jag en önskning..

Jag skulle så gärna vilja ha gubben hemma hela December, då vi inte vet när det bär iväg på BB. Men problemet är att vi inte har råd. Att leva på min havandeskapspenning är inte ens att tänka på, det täcker inte räkningarna ens en gång. Han har rätt till sina 10 dagar i samband med födelsen, men om han sitter i Umeå eller Östersund och jag måste iväg. Då finns det inte en chans att han kan följa med, och jag vill verkligen ha med honom på det här.

Så tomten, om du ser det här.. Sätt gärna in en större slant på kontot så vi kan vara hemma båda två i december.
Tack på förhand!
Det börjar närma sig, är i vecka 36 (35+4) idag. Och jag tycker att det gått otroligt fort, än om jag klagat över att tiden gått så sakta. Men om jag tänker tillbaka på när vi fick reda på det, så har det gått fruktansvärt fort. Man hinner liksom inte vara med på noterna. Just nu vill jag bara att den lill* ska komma. Ser fram emot det!Gubben jobbar idag, och jag har en riktig slöar dag. Har inte ens varit och tagit in posten, det enda jag tänkt göra idag är att vika tvätten och laga mat tills hjärtat kommer hem på middag. Sen får resten va..  Jag är med andra ord väldigt slö och lat idag, men det får man vara.. intalar jag mig själv.


RSS 2.0