I god tid..

2010-10-28 - 19:56:56

Jag brukar alltid planera låååååångt i förväg, men tar sällan tummen ur och får sakerna gjorda förän i sista sekund. Men i år är jag tidigt ute.. vi har inte ens stigit in i november månad än, och jag ha redan börjat med jul baket. Tänkte väl inte göra nå enorma massor med kakor, bullar, godis osv.. Utan jag tänkte bara kosta på att göra Ischoklad, Rischoklad, Lussebullar, Knäck och Pepparkakor. Sånt som jag tycker hör till julen :)
Hittade ju en fantastiskt bra sida för såna som mig, som tycker om att göra jul godis. Finns lite smått och gott att välja på :)Har funderat mycket kring allt som måste göras innan det är dags för utökning. Och jag måste erkänna att jag börjar känna mig en aning stressad. Och när jag blir stressad så blir jag, nu för tiden, otroligt trött! Igår hade jag hur många projekt som helst jag tänkt påbörja, men det slutade med att jag gick och la mig kl 21. Hemska saker! Jag kommer inte hinna göra nånting.. Kanske skulle ha kastat in en maskin med lite små kläder nu när jag liks pratar om det? Det sköter sig ju själv, sen kanske jag hittar annat jag kan göra samtidigt :) Tänk om man hade hälften så mycket motivation och energi som många andra har. Jag vill att allting ska vara nästintill perfekt och klart tills den lill* kommer, men jag vet inte var jag ska börja..
Har ni några förslag på vad jag bör göra innan dessa veckor är över? Jag tar mer än gärna emot tips.


Sen måste jag påpeka pengar.. jag LIDER verkligen med dem som stämplat en längre tid. Man blir ju inte direkt fet på havandeskapspenning / föräldrapenning. Det var nästan skrattretande när jag fick se inkommande saldo på kontot. Men det är bara att gilla läget, inget ont som inte har något gott med sig! :)
Det blir inte många klappar till julen inte, men å andra sidan är det ju egentligen bara Othilia som kommer att få julklappar. Och de är ju redan köpta. Och gubbens klapp kommer i slutet på november. Jag tyckte inte att vi skulle köpa nåt till varann, då det kommer ur samma kassa. Men han skulle med djävulens makt köpa åt mig, och då kan jag ju naturligtvis inte vara sämre. Så vad gjorde jag? Jo, jag beställde hans julklapp samma dag jag fick veta att han skulle köpa nåt till mig. Jag skulle vilja köpa en grej till åt honom, men jag väntar lite med det tills närmare jul.
Dagens bild, V 36 (35+0).. har inte riktigt insett vilken kula jag fått.. då jag egentligen inte tycker att det är så stor skillnad från innan jag vart gravid :P Bara det att jag inte ser mina egna fötter längre. Och är väl inte direkt super smidig heller. Jag undra jag vad som lurar där inne? Har kallat den för han från allra första början, då jag varit 110% säker på en pojk. Men ju mer jag funderar, desto mer osäker blir jag. Men jag tror nog ändå att jag håller fast vid en pojke :)Näe, undra om jag ska kasta in en maskin med småtting kläder, och sen kanske städa litegrann. Så jag kan ägna morgondagen till att baka Lussebullar. Får väl se hur bra mina planer håller.. säkert inte alls.


Hajhajhaj!


Skrikande tankar!

2010-10-19 - 18:04:07

Visst är det väl märkligt att man har ork att umgås med vissa, men inte med andra?

Lustigt att man skryter över nånting en person gjort, men "dissar" det en annan person gjort exakt likadant?

Irriterande att folk blir griniga och otrevliga helt utan anledning.

Skrämmande att en människa kan vara så ego trippad att när det slutar pratas om dem, då slutar de vara intresserade.

 Förnedrande att man måste krypa på knä och fjäska för att vara personer till freds!

Om man ser nån som gör något man inte tycker om, så har man ingen rätt att DÖMA personen och totalt ignorera och vara så otrevlig man bara kan!
 Alla gör sina egna val, man gör ingen annans val.


En aning komiskt att när vissa gör misstag och inser det själva, så blir de irriterade. Sen får man fjäska för dem ändå, trots att de själv sett till att det blivit som det blivit.
Behöver jag tala om att jag blir irriterad?
Jag är absolut inte den person som är mest social, men ibland försöker jag iaf.
Och jag älskar inte alla, och alla älskar absolut inte mig!


BM besök

2010-10-19 - 10:49:58

Ja, jag vet.. jag är gravid! Men fan att man måste gå upp i vikt på det här viset. Höll på att smälla av när jag såg vad vågen stannade på. Har hittills gått upp 15 kg sen inskrivning. HERRE GUD! Jag har tyckt att det har känts lite tyngre att gå och röra på sig, men inte trodde jag att jag skulle gått upp 4kg på 2 veckor (då jag sist var på koll). HAHAHA, det är ju nästan komiskt! Hur mycket vikt får det plats på en människa? Nu ska jag inte svära på att jag kommer att tappa den här vikten när jag fött, men jag vill verkligen försöka. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att ge upp efter några veckor då jag inte märker några förändringar. Det är typiskt mig, vill ha resultat direkt! Helst innan, så jag vet att det funkar. Är det nån som tar på sig att peppa mig? Blir min personliga "pain-in-the-ass" person?
 
BIG hot sexy mama!

Huvudet låg för övrigt nedåt, och hjärtljuden lät bra och jämna :)


Jag ångrar inte en sekund att jag la pengarna på att gå till Mona (medium). En del grejer kunde jag inte sätta på plats, men det kanske jag inte upplevt än heller. Medans andra saker stämde in på pricken. Det var absolut värt pengarna, och jag kommer utan tvekan boka in en tid till i slutet på Mars eller slutet på Maj beroende på när hon tänker åka upp igen. Och orkar jag inte vänta tills dess så ringer jag henne istället :) Ja, jag tyckte det var intressant. Hon skvallrade om vad som lurar i magen min också, men det tänker jag inte dela med mig av då jag inte är riktigt säker själv att det stämmer ;) Det återstår att se i början (förhoppningsvis) av december :)


Ska måla på skötbordet ett varv till idag, men jag måste vänta några timmar till så grundfärgen hinner torka ordentligt. Sen vette tusan vad jag ska sysselsätta mig med? Har massor att göra, men ingen lust. Det är väl vanlig ordning antar jag. Finns alltid roligare att göra, än tex städning.Men, eftersom jag är så fruktansvärt uttråkad så tar jag tag i det som kommer min väg.
På återseende!

Tom prat!

2010-10-18 - 22:11:51

Det blir glest mellan gångerna i den här bloggen, och om sanningen ska fram har jag egentligen inte mer att skriva nu än vad jag hade förra gången. Jag fördriver mina dagar hemma, och dom går i en himla fart! Jag hade massor planerat, som jag skulle hinna med nu under tiden jag är hemma. Man kanske var dum som slutade jobba så tidigt, men det tog på rätt bra. Äsch, kanske är jag som är klen? Många som jobbar in i det sista. Aja, hemma är jag iaf. Och jag skulle ljuga om jag sa att det INTE är skönt. Tror bestämt jag blivit en aning bekväm på senaste. Men det blir det snart ändring på :)


Har tagit in skötbordet och målat på det.. Ska måla på 2 lager till innan det är klart. Testade lägga det på tvättmaskinen, och det passade som handen i handsken. Tänk va duktiga vi är, gubben och jag! ;) Nu måste jag bara ha tag på tunnare skumggummi och vaxduk att klä det med, sen är det nog så gott som klart :)
Svärmor har erbjudit sig att sy ett överdrag till madrassen som ska ligga i vaggan. Måste mäta och skära till madrassen så den passar, för jag tror att den är lite stor. Men med lite tur passar den. Har inte ens packat upp den ur förpackningen :P


 
Det kommer att se ut som den där, fast vit målad. Vart att kosta ca 1600 kr mindre att göra den själv!


Skulle vilja ha liiiiite mer pengar på kontot, så hade jag åkt på dollar någon dag och kollat efter vaxduk där. Sen tänkte jag köpa nå krokar eller trådkorgar som man kan sätta på utsidan skötbordet och ha som "avlastnings yta", och kanske hänga någon handduk eller så på. Kan inte förstå att pengarna aldrig riktigt räcker heeeela vägen. Måste vara hål i mitt konto, där dom ramlar ut.. eller nåt.Jisses, nu dyker det upp en massa idéer i huvudet. Synd bara att jag är alldeles för trög för att få grejerna gjorda. Ska försöka mig på att göra en krans i år också, som vi kan ha ute på dörren eller kanske på spaljen utanför här. Tänk om man ändå hade ett hus, det skulle jag uppskatta! Få greja på som man vill, utan att behöva fråga en hyresvärd om lov. Men jag har en känsla av att vi kommer att behöva fråga hyresvärden om lov några år till.


På onsdag åker vi och hämtar Fia-Lotta. Det ser jag verkligen fram emot. Tycker om att ha henne här, hade gärna haft henne här oftare och längre perioder. Men, vi ska vara glada över den tid vi får med henne, än om den är kort. Gick så bra i somras när hon var här med mig en vecka medans Basse jobbade. Nej, nu ska jag inte gnälla när hon verkligen ska komma hit :) Fia-Lotta, söt ploppa!

Oj, nu har "Kvinnors hemliga liv" börjat på 3an. Det ska jag se!

Hajhajhaj!
Vecka 34 (33+4)
 Thomas ♥


RSS 2.0