Irritation och nytt år!

2011-12-31 - 13:49:48
Finns ett x antal grejer som kan reta gallfebern på mig, men det ABSOLUT värsta är när folk tuggar med öppen mun!!!
Det blir att krypa i hela kroppen, och jag måste ta mig därifrån OMEDELBART för att inte psyka ur helt. Jag klarar inte av att höra hur tänderna slår ihop, se hur maten blandas i munnen och tungan jobba runt allting. Hur det smaskas och slaskas innan slutligen den söndermalda maten sväljs. Jag klarar inte av det, oavsett om det är vuxna eller barn. Jag blir rent ut sagt vansinnig! Är det absolut äckligaste jag vet!


Sen en grej till som retar mig till vansinne är vuxna människor som beter sig som tonåringar. Vuxna människor som vänder sin kappa efter vinden, dansar efter andras pipa, slickar röven.. ja, you name it! Folk som säger att de är raka och ärliga, men när det kommer till kritan håller de istället med för att undvika konflikter. Konflikträdda! I augusti i år fick jag ett brev från en person, som talade om för mig hur lite jag egentligen är värd. Som talade om för mig, I BREVET, att jag såg till att en annan person hade högt blodtryck och onda leder?! Ok, jag kan vara mycket, men jag är inte gud! Jag kan inte höja någons blodtryck, och jag kan absolut inte ge dem ledvärk! Men det som gjorde mig mest upprörd var (är fortfarande) att den här människan inte hade nånting med saken att göra. Hon la sig i en konflikt som hon inte hade rätten att lägga sig i. Ibland är nästippen kanske aningen för lång!
Det är inte första gången hon skickar brev och talar om vilka dåliga människor vi, som får breven, verkligen är. Sen skickar hon en hälsning med någon, "vill hon mig nånting så säg åt henne att ringa". Men va fan, säger jag! Menar hon, att JAG ska ta telefonen och ringa upp henne efter ett sånt brev?! Hell no! Jag la mig på samma nivå och drog iväg ett brev, där jag mer än väl talade om var jag stod. Och allra minst var hon stod! Hur som helst är det här en konflikt som jag trodde var utredd, en konflikt som jag trodde vi lagt bakom oss. Tills denna människa, den tredje parten, la näsan i blöt. Då brast det för mig!


Nej, nu ska jag ta och förbereda inför det nya året, tillsammans med FAMILJEN!
Blod är ju trotsallt tjockare än vatten, eller hur?
Gott slut och Gott nytt!


Nytt år, nytt liv?

2011-12-29 - 21:43:41
Tänk att man varje år säger samma sak - "Nästa år då jävlar ska det bli ändring!"
HAH, all heder åt er som lyckas. Jag däremot, vem fan försöker jag lura?

Sluta röka (ja, jag röker igen och vet även att jag KAN sluta igen)
Gå ner i vikt
Börja motionera
Äta rätt (sitter i skrivande stund och trycker huvudet fullt av chips)
Bli en lyckligare människa
Mer aktiv med barnen
Spara pengar
Sluta bita på naglarna
Sluta impuls handla (drog iväg en beställning idag)


Ja, den där listan kan göras låååååång! Var börjar man?
Har ju ca 2 dagar kvar på mig att fundera ut nån smart lösning!

Har ni några nyårs löften? Har ni lovat er själv eller någon annan nåt speciellt?

När vänder det?

2011-12-27 - 22:19:53
Det har länge känts meningslöst och tråkigt.. Kanske kommer det göra mig gott att börja jobba igen? Jag hatar att må så här, hatar att det känns så tungt. Alla omkring mig blir lidande, allra minst basse och Eddie. Har inte ork, lust eller fantasin till att hitta på nåt med Eddie på dagarna. Vill helst bara ligga kvar i sängen och låta dagen dra förbi obemärkt. Är kanske en av historiens sämsta mamma, känner mig då som det. Har så dåligt samvete att jag inte gjort mer med Eddie under det här året jag varit hemma med honom. Han förtjänar mer än en trött och otålig mamma. Jag skriver inte allt det här för att få sympati från er som läser, jag skriver för att få ur mig känslorna. Hade kunnat skriva mer, men är det väl folk som retar sig på mitt gnäll.. Men samtidigt, det skiter jag i. This is me, med fler dystra än glada dagar. Jag har egentligen allt man kan önska efter, men jag kan ändå inte släppa känslan om att nånting fattas. Känner mig extremt tom många gånger, och vet inte vad jag ska leta efter? Känner mig otillräcklig och meningslös. Sängen och sömnen är i dagsläget mina bästa vänner. Hade det inte varit för Eddie skulle jag inte bry mig om att ens dra upp för fönstren, skulle ligga kvar i sängen och bara skita i allt. Är det bara jag som känner så? Eller är det kanske bara jag som är dum nog att prata om det? Jag avundas er som är lyckliga och nöjda dygnet runt. Ta mig på rätt sätt nu.. Jag ÄLSKAR Thomas och Eddie till den mildaste grad, dom är underbara. Men än hur lycklig de får mig att känna mig, så känner jag mig inte lycklig dygnet runt. Kanske låter klyschigt, men det är dom jag lever för. Det är dom som gör oss till en familj, jag vill bara kunna bidra med lite mer. Känner inte att jag finns för dem till 110% när jag mår så här. Jag vet.. "gå och prata med någon". Men för mig är det svårt att få fram allt i tal, är lättare i text. Och att någon ska kan få mig att slippa tankar och funderingar, är för mig osäkert. Kan någon verkligen lyckas med det?

Oförklarlig känsla

2011-12-19 - 22:01:18
Får ni nånsin en känsla i kroppen som inte går att förklara? Tex att ni känner er vansinnigt nervös, men att det egentligen inte finns någon anledning? Eller en äcklig känsla av rädsla och tomhet utan orsak?
Det är länge sen jag kände så, men som ett brev på posten kom det tillbaka.


Finns ingen som helst anledning till varken nervositet eller rädsla.
Julkänslan, Hooohoo?!

2011-12-19 - 17:12:42
Vart är julkänslan? Finns inte!
Med bara 5 dagar kvar till julafton eftersöker jag fortfarande "mys" känslan. Den brukar alltid komma smygade några veckor innan jul, men inte i år. Men å andra sidan, jag tycker mest bara det är jobbigt att det är jul. Tur det bara är en gång om året. Mat, pynt, gran, gardiner, klappar och hysterin som julen har med sig. Näe, det klarar jag mig egentligen utan. Helst hade jag bara velat packa mig en väska och åka bort. Hawaii, Thailand? Ja, nånstans där det inte är snö och hysteri. Komma hem lagom efter nyår och glömma att det varit jul. Nu lät jag väldigt negativ, men jag är ingen som uppskattar hysterin som blir kring jul.

Hur som helst ser det ut som att det ordnat sig med chaufför på juldagen, MEN outfiten är fortfarande ett mysterium. Ska ta mig en sväng på 44ans i morgon och se om det finns nåt man kan slänga på sig. Ja just, ska ju klippa mig i morgon också. Undra just hur det blir? Kanske blir hemma på juldagen efter det? Hahaha. Har iaf bestämt mig för den här frisyren, med eventuell förändring. Skulle vilja göra om den liiiite grann. Men det får jag ta med Johanna i morgon :)


Eva var förbi i dag, med JÄTTE FINA kläder till Eddie. Skjorta och Jeans, gissa vem som blir snygg på jul? :)
VÄRLDENS BÄSTA SOFI hjälpte oss med julkortet i år. Och se så fint det vart! :) Hon har knäppt kortet, och även sett till att det blivit ett fysiskt kort av det. Foto, photoshop, gosse struten och framkallning - allt av bästa Sofi!

Jul dagen

2011-12-15 - 15:22:52
Har tänkt att fara ut på juldagen, tillsammans med Eva :)
Vet inte var vi far än, Vilhelmina eller Åsele?
I ärligenhetens namn är jag ganska less på hotellet i Vilhelmina, med dessa människor som man sett i flera år. Känner mig rätt obekväm i Vilhelmina då det finns MÅNGA som utstuderar en, pratar bakom ryggen på en och är där för att i stort sett sabba ens kväll. Man kan inte vara älskad av alla!

I Åsele däremot är folk trevliga, pratsamma och skiter fullständigt i vad du har för kläder på dig. Där är inte sånt viktigt. Där är man ute för att umgås och ha trevligt, inte för att sätta "poäng" på folks utseende.
TACKA VET JAG ÅSELE! :)


Hur som helst, kläder är alltid ett problem. För mig är det ett STORT problem, känner man sig inte bekväm i kläderna så går man och retar sig på det heeeela kvällen. Och det är inte roligt! Jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig, som inte får mig att se ut som.. ja. Nåt som får mig att känna mig bekväm vore TOPPEN! Har inte köpt kläder på länge, och det börjar eka tomt i garderoben. T.o.m Thomas tyckte att jag började få snålt om kläder. Ja kära värld vilka problem man har.

Blod är tjockare än vatten

2011-12-14 - 20:52:56
Behöver väl egentligen inte skriva så mycket mer än så?


Blod ÄR tjockare än vatten!

Älskade barn!

2011-12-13 - 10:08:44Ett helt år har passerat, och jag älskar dig mer och mer för varje dag som går!

Grattis älskade lilla lussebulle!

Hus koll

2011-12-09 - 21:11:16
Var och kollade på huset dag, huset med H. Det föll oss i smaken, minst sagt!
En hel del att göra, men det finns det väl i alla hus?
Jag tror inte det finns ett hus som ser ut precis som man vill ha det. Huset var iaf ENORMT, hur mycket ytor som helst och en väldigt speciell planlösning. Inredningstankarna började snurra i huvudet på mig direkt. Kan man låta bli liksom? ;)Nu är det bara denna väntan..

Välkommen ångest!

2011-12-08 - 16:05:14
Jaha, då sköljde ångesten över mig som en flodvåg. Pappa med familj har åkt upp till norrbotten idag för att gå på farmors begravning i morgon. Jag valde att stanna hemma, och det ångrar jag nu. Har fortfarande chansen att åka upp och vara med i morgon. MEN, det är så mycket just i morgon och helgen. OM det ändå hade varit nästa helg!!! Jag hade väl ingen super bra kontakt med min farmor, men det är ju ändå farmor. Den lilla vithåriga tanten. Känner mig egoistisk som bara fan! Det är så svårt att vara med på allt man vill vara med på. Det är svårt att finnas till för alla man vill finnas till för. DET ÄR SVÅRT!


Minnet lever, det kan ej jordas
Det kan ej gömmas bland stoft och grus
Nej, det skall leva i fågelsången
I blomsterdoft och vindens sus1 års kontroll

2011-12-07 - 20:24:57
Gick finaste fint på Eddies kontroll idag. Än fast han inte riktigt fyllt 1 år så gjordes undersökningen.
Jag vart chockad när jag såg hans vikt, nog kände jag att han blivit tyngre. Men inte trodde jag att det skulle vara så pass mycket. 80 cm, 13420 gram stannade vågen på. Vi har minsann ingen liten grabb. Får man "skylla på" att han hade en stor startvikt? ;) Det spelar ingen roll hur stor eller liten han är, han är min guldklimp! Min alldeles underbara, fantastiska, fina, goa, mysiga guldklimp! Finns inte ord som kan förklara hur mycket jag ÄLSKAR denna unge.Till helgen ska vi åka pulka med underbaringarna från Stugun :)

hmm, undra just om drängen fått samma längd på tungan som sin mor? :P

Julklapps tvång?

2011-12-07 - 12:51:27
Om jag köper en julklapp till nån så förväntar jag mig absolut inte att få en tillbaka. Jag tycker bara att det är förbaskat roligt att ge bort presenter/klappar. Det är nästan roligare att ge bort än att få själv. Såå, det jag vill komma fram till är att ingen ska känna tvång att köpa nåt till mig/oss om vi köper nåt till er. Det är inte det som är tanken med julklappen/presenten.


Jag sitter återigen i frisyr träsket. Det finns ju MASSVIS med frisyrer, och det är svårt att välja EN. Satt och pratade med Bästa Sofi igår, och hon har samma problem. Skillnaden är bara att hon har en klipp tid bokad, så tills dess måste hon ha bestämt sig ;) Jag däremot har inte bokat nån tid, och lär nog inte göra det än heller.
Hittade två stycken som jag vart sugen påDet här skulle funka bra för mig. Eftersom jag har en sida som är kortare, och en sidecut skulle sitta ypperligt. Och längden var helt i min smak också. Så egentligen är det väl ingenting att fundera över, OM jag inte hittat denna också..MEN, då är det en sån frisyr som man MÅSTE styla varje dag. Och eftersom mitt hår ligger platt som en blöt katt på huvudet så är den första frisyren mer lämlig för mig.


Jag får nog fundera ett tag till :)
Vad tycker ni?Lilla gubben.

2011-12-02 - 11:24:10
Med bemärkelse på gubbe.

Eddie är verkligen en liten speciell individ, han är som en liten gubbe som går omkring med stapplande
steg och muttrar. Pekar med hela handen medans han berättar en hel historia. Låter som han hunnit uppleva en hel del under detta år, med tanke på vilka utlägg han kan ha.
På morgon när man kommer in på hans rum så ställer han sig i sängen, pekar ut genom fönstret och sätter igång och berättar vad han ser. Eller, jag antar att han berättar vad han ser. Jag har liiiiite svårt att förstå vad han vill ha sagt.

Lärt sig att vinka har han också gjort, vikar med HELA handen vänd mot sig själv. Och när han gjort det så ska man klappa händerna åt honom och tjuta "Braaaaaaavo". Då får man ett leende som inga pengar i världen kan ersätta.


Älskade älskade lilla gubbe. Det finns ingen som du!Tävlar

2011-12-01 - 12:54:30
Jag tävlar om en morgonrock till Eddie, va med ni också! :)
Bästa Sofi har hjälpt oss med julkort i år, knäppt kort på Eddie och sedan fixat ihop ett kort i Photoshop. Jag är så jävla dum så jag kan inte med PS själv. Har försökt lära mig flera gånger, men jag blir bara arg. När hon skickat över bilden ska jag framkalla och börja skicka ut julkort till nära, kära och annat löst folk.

Sofi är inte bara BÄST, hon är bästa gudmorsan också! ;)
I morgon åker vi till Umeå för en NÖF helg som Basse säger,  Närhet Ömhet Fritid. Ska försöka fixa ihop några julklappar och presenter. Lillgubben fyller ju snart år, och båda barnen ska ju naturligtvis ha julklappar :)
Sen blir det nog en eller två goda middagar också, kanske någon bio och självklart hotell frukost! ;)
Eddie ska vara hos farmor och farfar till på söndag, då vi hämtar upp honom på hemvägen. Känns lite svårt att lämna bort honom i två hela dagar, men jag vet ju att han kommer att ha jätte kul och alldeles förträffligt bra :)
Är väl det här dom kallar för "mamma hjärtat", är väl där det gör ont.


RSS 2.0