8 dagar senare..

2010-12-21 - 19:09:41

Allting rullar på, sömnen är knapp och fel dygnsrytm ett faktum.
Men Eddie är den underbaraste lilla figur jag nånsin skådat (som alla föräldrar säger om sina barn). Det är fortfarande svårt att inse att man faktiskt är förälder, det är liksom ett ord som inte riktigt stämmer in på mig. Lisa, förälder. Lisa, mamma. Lisa, med sonen. Det klingar inte riktigt. Men oavsett om det klingar eller inte, det är just så det är. Han är min son. Han är VÅR son. Otroligt!

Grabben har redan hunnit bli 8 dagar gammal, och jag tycker att det känns som att vi precis kom hem från BB. Har haft lite kontakt med dem från Lycksele, iom att han inte var 72 timmar då vi åkte hem. De ville kolla så han inte blivit mer gul, eller att jag mådde dåligt på nåt vis. I vanlig ordning svarar man "allting är bra, och alla mår bra". Visst mår vi bra.. Förutom den vanliga "ömheten" i vissa delar på kroppen och tröttheten som tar över. Samt hormonerna som exploderar och kommer ut i form av oro och tårar. Egentligen vet man ju inte varför man sitter och gråter som ett barn, det bara kommer.. Sånt som hör till helt enkelt.

På torsdag kommer Fia-Lotta hit. Hon ska fira jul med oss, och träffa lillebror för första gången :) Jag hoppas bara att hon inte kommer att känna sig "utanför", det får helt enkelt inte ske! Hon ville ha en lillebror, men hon ville att han skulle heta Lotus eller Bäbis och inte Eddie :P Hoppas hon inte blir allt för besviken ;)
Julklapparna till fröken är inslagna och ligger nu under granen. Jag håller tummarna att jag hinner få gubbens julklapp innan julafton. Borde väl komma i morgon förhoppningsvis.Nu måste jag försöka väcka lill killen och se om han vill ha nåt att äta. Dags att byta blöjan också kanske, i morse var han inte så mysig då han var full med skit upp över ryggen :P Så vi fick börja dagen med att tvätta och torka :) Älskade lilla gullefjun!Gullego gubben!


Snabb update

2010-12-18 - 00:01:01

Kommit hem från Lycksele med en underbar "liten" stjärngosse.

Kom till världen 2010-12-13 kl 18.38
Vägde 4750 gr
54 cm lång


Han är tok mysig, och vi är otroligt nöjda!
Tänk att man lyckats med nåt så bra :)
Datum gissning

2010-12-07 - 19:03:05

Ingen av er som gissat här på bloggen har haft rätt gällande datumet :P

Sara S : 2 december
Eva och Sofi : 3 december
Emilia : 4 december
Sara L : 5 december (eller 7e)
Nina: 5 december
Linnea : 5 december
Jeanette : 7 december, men det ska mycket till om det händer idag :)


Var till barnmorskan idag, och hon har dragit iväg ett mail till Lycksele. Så vi får se om jag hinner få en tid dit för bedömning om igångsättning eller om jag hinner få innan. Jag hoppas naturligtvis att det drar igång av sig själv, helst NU! Men den här gången kan jag inte bestämma när det är dags, kontroll freak som man är.

Eva och Markus fick en tösabit 3/12 (ganska komiskt med tanke på att det var datumet hon gissade på mig). Hon är tydligen lik bror sin, fast hon har hår (mörkt, små lockigt) ;) Adrian var skalle per när han föddes, men nu har han ängla hår :) Hon kämpade på bra, i 18 timmar (om jag inte minns helt galet). Eva inbillade sig att jag skulle komma in under tiden dom var där, men ack så fel hon hade :P Har en känsla av att jag kommer vara sist att få. Är tydligen bara jag och en till som väntar det här året.


Magen har inte riktigt stannat upp helt, växer fortfarande ytterst lite. Låg mellan 39-40cm i SF. Men nu borde det väl ge sig tycker jag. Trångt är det då åt den lill* som ligger där inne. Känner knappt när h*n rör sig längre, är bara nån lite slö knuff emellanåt.

Tänkte lägga ut en bild, som förhoppningsvis är den sista.Det komiska är att jag känner mig inte så där stor, och magen är rätt stor nu :P
Visst är jag fruktansvärt osmidig, och har svårt med vissa rörelser men jag känner mig inte så stor när jag ser mig i spegeln tex.Annars mår vi bra, och Thomas är hemma med mig nu :) Känns bra att ha honom hemma!
Väskan är ÄNTLIGEN packad, förutom såna grejer man behöver varje dag. T.o.m Thomas har packat sig en väska, för han får inte plats med sina grejer i min :P


Nu ska jag försöka vara social, vilket kan vara svårt om man sitter kvar här.

Hej hej!


RSS 2.0