Eliah!

2011-09-30 - 21:45:42KRAM FRÅN OSS!En helt vanlig dag..

2011-09-27 - 20:33:08
Är nu bestämt att Basse kommer att fortsätta jobba åt KR ett tag till. Han och några till kommer att dela på en lägenhet i Umeå, för övernattning. Vet inte än hur det kommer att bli med schemat, vet inte hur mycket han blir borta eller hur mycket han kommer att jobba. Kommer att köra mellan Dorotea-Umeå, men kommer hädanefter (from mitten på December) att utgå från Umeå. Just nu har dom sin depå här i Dorotea.


Sitter och kollar på Idol och kommer på mig själv att jag blir en aaaaaning avundsjuk på alla de som kan sjunga. Jag menar, 15 åringar som sjunger som gudar. Lite av den talangen kunde man väl ha fått?


Snart fyller Eddies kompis Eliah ett år. Herregud så fort tiden gått! Det var ju inte alls länge sen jag fick ett MMS av mamma Sofi, där hon knäppt ett kort på sötnosen.. och nu är han snart ett år. Skickade ett paket från Eddie igår, hoppas att det kommer fram iom deras flytt och allt :) Men det borde det väl inte vara några problem med.
Skulle gärna lägga in en bild på kompisarna, men jag vet inte om det är OK med mamman? Hon knäppte nämligen ett väldigt härligt kort på Eddie och Eliah när dom var här och hälsade på i somras :)


Var ner med Eddie på sjukan idag för att kolla handen. Det såg fint ut, fick lite grejer att lägga på. Men samtidigt vill jag ha det öppet så det får lufta. Han verkar inte ha ont, och det är huvudsaken. Inte ser det infekterat ut heller. De ville att vi skulle komma ner på Fredag igen för att kolla upp den igen. Men jag tror inte att det kommer att se ut på nåt annat vis då heller.
En lite efterlysning, är det någon som känner sig pigg på att göra om min design på bloggen? (blink blink)

Påminnelse till mig själv

2011-09-19 - 19:34:12
SÄTT IGÅNG ATT SPARA PENGAR!!!!


Ny säng (risk för att hamna på golvet snart)
Nytt soffbord (vassa kanter + Eddie = dålig kombo)
Ny soffa (dom vi har är sönder suttna)
Elvisp (tar en oändlig tid att vispa för hand)
Nya köksmöbler (inget aboslut nödvändigt, men fint)
Tripp Trapp stol (grabben kan ju inte sitta i "hängstolen" hur länge som helst)
Ny dator (min ger snart upp)
Fotoramar
Nya sommardäck till Toyan
Ny matta till vardagsrummet
(Ni vill inte veta allt som lämnat fläckar på den)
Har iaf beställt en bäddsoffa till barnens rum, den kommer om 3-4 veckor. Då blir det till att vänja Eddie vid eget/delat rum :)Flytta ut

2011-09-16 - 21:58:22
Då var det dags att ta det stora klivet, då det inte längre fungerar. Eddie ska få flytta till eget rum. Så fort jag tagit mig i kragen och möblerat och fixat lite där inne så ska han få dela rum med syrran sin. Eftersom att Othilia inte är här så ofta så tycker jag att det är bättre att utnyttja rummet till Eddie. Ska köpa en bäddsoffa som ska få stå där inne, och där kommer Othilia få sova.

Det är nämligen så här att ingen av oss (jag, thomas, eddie) sover bra som det är nu. Jag vaknar väldigt lätt, tex när han vänder på sig eller gnyr till medan han sover, och jag tror att han bråds på mor sin.. Jag och Thomas kan knappt prata med varann utan att han bli "orolig". Så av den anledningen ska han få flytta in i andra rummet. Men det är ju inte utan att det känns lite jobbigt att ha sin bäbis i ett annat rum. Separationsångest, jotack! Men om vi ska få en bra nattsömn allihopa så tror jag det här är bästa sättet.

Jag gruvar för den dagen han flyttar ut.. min lilla kille.Packa?

2011-09-05 - 12:13:30
Jag vet att jag kan vara duktig på att packa FÖR MYCKET, men det här är ju löjligt!
Hur mycket kan man ta med sig egentligen för att vara borta några dagar? Mat, Välling, Kläder, Blöjor, Vagn, Resesäng, Flaskor osv osv osv osv. Finns inget slut. Eftersom jag aldrig farit nånstans med Eddie själv så kommer det här bli en utmaning för mig. Hur ska jag klara av det här? :P
Men, som det kontroll freak jag är så får jag göra allting på mitt eget sätt och planera själv, så jag ska nog ta mig igenom den här resan också. Hahaha.

Jag har kommit underfund med att vårt lilla hjärta kommer att bli en sån som kommer att gå i sömn. Jisses vad han bökade på inatt. Han kan tvär sätta sig upp, titta på en för att sedan slänga sig ner igen och fortsätta sova. Igår kväll/inatt ställde han sig upp och skrattade, så jag trodde att han var vaken. Jag pratade med honom lite, och när jag var påväg att kliva upp för att lägga ner honom igen så slängde han omkull sig igen. Hahaha. Han kan ju bara inte vara vaken såna gånger. Blir nog en nattvandrare. Sen vet jag ingen annan människa som gäspar i sömn. Jag menar, sover man så sover man, inte gäspar man väl då? :P
Han är ju för go den där lilla klimpen!


Nej tusan, nu måste jag skynda mig att duscha innan klimpen vaknar.


I morgon - TÄRNA, IDA, HENKE och GO GRABBARNA! :)
Som jag längtat!
Man bara måste älska det! ;)

RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!

2011-09-05 - 11:16:29
Snälla snälla snälla, gå in och rösta på min bild! :)


Undran

2011-09-04 - 23:46:05
Undrar ni nånsin över vad era vänner säger om er, när ni inte är i närheten? Det gör jag..

Meningen att ställa upp

2011-09-04 - 09:57:37
"Att någon "står vid din sida" betyder inte så mycket. Det som betyder något är vad denne är villig att göra". De orden hade Eva skrivit inatt på Facebook. Det fick mig att fundera på en hel del. Jag kan i ärlighetens namn säga att jag känner mig säker i den frågan, eller påståendet. När jag ställer upp för någon, eller "står vid dennes sida", då går jag in helhjärtat. Jag lägger ner så mycket energi och tid på att "underlätta" för personen så jag glömmer bort att leva mitt eget liv. Kan ligga och grubbla över det på nätterna, tänka på det under dagarna.. så länge personen låter mig göra det. Jag försöker naturligtvis inte dra ur dem vad som är fel, var och en bestämmer hur mycket de vill berätta och hur mycket de vill att jag ska vara involverad.

Oj, vilken "själv höjare" jag är. Låter som att jag inte är annat än ett stort ego. Men jag hoppas och tror att de jag ställt upp för tycker detsamma. Annars får jag bättra mig.
Jag vet iaf att jag ställer upp för mina närmaste till 110%, och kommer aldrig sluta göra det.
Jag älskar er!


Inga känslor?

2011-09-03 - 20:26:59
Jag har många gånger fått höra att jag är känslokall, att jag inte visar känslor överhuvudtaget.. Men jag vet inte om jag kan hålla med. När jag blir arg låter jag de runt omkring mig få veta, när jag är sur märks det, när jag är glad så ler/skrattar jag. Kanske inte visar ALLA mina känslor, det skulle vara alldeles för jobbigt. Som tex det här med att gråta inför folk, det kan jag ha svårt för. Jag tycker inte att det är nåt fel att gråta inför andra, inte alls, snarare tvärtom. Jag önska ibland att jag kunde göra det, så folk fick se att jag inte är så känslokall som de kan tro om mig. När det finns en anledning att gråta så önska jag att jag kunde klämma fram iaf en tår, men det blir som blockat. Jag kan vara jätte ledsen, men det kommer inte en tår - och då övergår det oftast till att jag blir arg istället.
När jag är ensam däremot, då kan jag gråta floder.. helt utan anledning egentligen. Kanske tar igen det jag inte klarat av tidigare? Som nu när jag varit hemma ensam länge, jag har gråtit mycket.. mycket!

Aja, helt känslolös är jag iaf inte.. så det så!

Den här lilla varelsen kan få mig att gråta, av lycka..


Som en smäll i ansiktet!

2011-09-02 - 21:21:56
Räknade ut mitt BMI på en sida, fick det konstaterat ; "Du har ett BMI på 30,1 vilket betyder att du är fet".
Jag vet att jag inte är "idealet" för hur man ska se ut. Men vad är egentligen idealet? Hur är det meningen att man ska se ut för att bli accepterad av andra, och allra minst, accepterad av sig själv? Det jag saknar är motivation. GI funkar, det vet jag. Men varför kan jag inte hålla mig till det så jag kan sänka mig från "fet" till "rund"?
Jag kan inte minnas att det var en sån här hysteri kring vikt och träning när jag var yngre, missade jag allt då? Eller var jag kanske inte lika insnöad på att gå ner i vikt själv? Minns inte att nån i min omgivning pratade om att träna sig smal och snygg, eller att inte äta några som helst kolhydrater? Som jag skrivit tidigare, jag känner mig otroligt obekväm bland vissa personer. Och allra minst de personer som ENBART pratar om att gå ner i vikt och bli ännu mindre än vad de redan är. Tänk om nånting kunde vara lätt för en gångs skull!
Andra säger : "Du är så fin", jag säger : "BLÄÄÄÄ" när jag ser mig själv i spegeln.
Aja, nog om detta..


Lilleman växer och frodas, lär sig nya saker hela tiden. Nu finns det inte nånting som heter sitta, han är uppefter möblerna hela tiden och gör inte annat än att står. Lite väl våghalsad kan jag tycka, då han bokstavligen slänger sig mellan möblerna. Står och håller i tex soffan, kollar lite lurt på bordet och slänger sig över för att i panik greppa sig tag i kanten. Risk för ett och annat blåöga eller fläskläpp framöver. Några blåningar i pannan och på kinderna har han redan, men det blir väl värre så småningom. När vi är och hälsar på andra med barn i hans ålder så framstår Eddie som en vilde. Eliah och Anton vart nog rädd för honom, då han är så våldsam i sitt sätt. Herregud, han höll på att skrämma slag på lille Anton som var så försiktig. Jag hoppas att deras mammor törs träffa oss fler gånger trots sonens vilda sätt?


Jag har funderat, skulle nog behöva mig en hårklippning igen. Men jag vet inte när jag ska ha råd att finansiera det, lite knapert om pengar måste jag säga. Har kommit in i en "säljar" period och skulle kunna sälja allt jag äger och har (nästan). Frågan är ju bara om det är nån som vill köpa det av mig? Får nog sätta mig och funderar över vad jag kan göra mig av mig. Finns nog en hel del, ska bara samla ihop allt.


På Tisdag är det dags att packa in barnet i bilen och åka till Tärna. Ska hälsa på favoriterna som bor där uppe. Ida, Henke, Noah och lillebror Nilo :) Har köpt en "Emil bysse" åt Noah så han kan skjuta någon älg i höst ;) Även Nilo ska få sig en liten grej som han kanske kan ha nöje av så småningom :) Har saknat dem så otroligt mycket, och än fast vi bor så pass "nära" varann så blir det så sällan vi ses. Basse ska jaga älg hela nästa vecka, då passar vi på att åka upp så vi slipper sitta ensam här hemma. Är ju inte det absolut roligaste jag vet! Behöver jag säga att jag tyckte det var skönt att jobba en månad?Nu när jag knåpat ihop några rader kanske Sofi bli nöjd? ;)RSS 2.0