Önskelista

2011-03-31 - 13:41:33
Snart maj, vilket innebär Norges nationaldag ;)Skip Hop skötväskaresten av listan finns här.
En tatuering är även nåt som ligger högt på listanJag är som ett litet barn, kommer nog aldrig ur det.
Skit kul med presenter ju, men allra roligast är att ge bort dem faktiskt.

Ny kusin och stort matintag

2011-03-31 - 11:33:04
Jag kan inte förstå hur mycket det kan få plats i en sån liten människa som Eddie. Han äter rejält, och då menar jag rejält. Eller vad vet jag, kanske är "normalt" för barn i hans ålder/storlek. Han är ju trotsallt ganska stor. Våran lilla guldklimp, han vägde 7500 gr förra onsdagen. Men som sagt, han hade ju stor startvikt också :)
Blir nog en basket spelare ;)
Men åter till maten.. jag tyckte att det var mysigt att amma i början. Men nu tycker jag bara att det är en massa sölande med amningsnapp, stort barn, små skvättar. Jag har inte så mycket mat som han vill ha, och då måste jag blanda en flaska åt honom direkt efteråt. Det blir dubbel arbete, och det är jag alldeles bör bekväm för att göra. Så jag överväger starkt att sluta amma helt. Jag tycker inte om att amma offentligt då jag måste använda mig av amningsnappen. Och eftersom det blir så mycket sölande med den måste jag lägga trasor så han inte blöter ner hela mig. Nej, det är bara besvärligt. Men än hur besvärligt jag tycker att det är, så känns det som att jag kommer att sakna det lite grann ändå. Men om jag slutar amma, så får Basse lite mer närhet med honom vid matningar. Lutar mest åt att sluta helt. Måste ju erkänna att det är smidigt att slippa ta med flaskor, ersättning osv. Äh, då slipper jag iaf visa upp brösten inför folk. haha.


Och kusinen.. ja. Han (?) är påväg tror jag. Marie och Niclas åkte till Huddik idag för igångsättning. Han var tydligen rejält stor redan nu, 4,5 kg (+- 10%) och då är det 2 veckor kvar till BF. Kan bli en rejäl kille det där :) Jag har kusiner sen tidigare, men ingen "hel" kusin. Det här blir den första. Niclas hoppades att han skulle komma ikväll så det inte blir ett aprilskämt ;) Men vi får väl se, kanske drar ut på tiden och då är det inte mycket att göra åt :) Hade väl gått ganska fort sist hon vart igångsatt. Han lovade iaf att hålla mig uppdaterad :)


Det närmar sig dop, och det ser jag fram emot. Inte ofta man träffar släkten, de har ju valt att bo så långt bort av nån anledning :P Men nu när drängen ska namnges i kyrkan så kommer de att delta :) Jag hoppas och håller tummarna att Eddie kan han kostymen. Vad gör vi annars? Har ingen backup plan. Usch, nu vart jag lite smått stressad. haha. Kanske skulle ha testat den på honom, men jag är ju samtidigt rädd att han ska spy ner den innan det är dags för att verkligen använda den.


Nej, om jag ska gå och vila med Eddie en stund. Sen kanske ge oss ut i solen :)


Foto:Sofi


Eddie hälsar till sin kompis Eliah! Vinkevink!

Medvetenhet

2011-03-27 - 16:24:37
Jag är glad att jag inte lovat att blogga oftare, då jag uppenbarligen inte kan hålla det. Finns liksom ingen ork, latheten är alldeles för stark. Jag har massor, eller massor var väl kanske att ta i, men jag har en hel del att skriva om. Men det är svårt att formulera om det till text. Det låter bra i huvudet, men blir helt knas på papper, eller i detta fall på skärmen.

I fredags åkte vi (jag, basse, Eddie och Eddies mormor) till Lycksele. Allt egentligen för att Basse skulle köpa sig en kostym, men i vanlig ordning kommer shopping djävulen fram och man bränner mer pengar än man har råd med. Efter vi kommit tillbaka till Dorotea lastade vi ur, packade om och lastade in i bilen igen och begav oss till Åsele. Fredags kvällen vart inte speciellt lång, då jag tror att alla var trötta. Även Eddies farmor och farfar var trötta efter en arbetsvecka. På lördagen var det tidig morgon, slänga i sig lite att äta och sen packa ner lilleman i vagnen för att gå ut på marknaden. Gick förbi hos Morgan och Emelie och de gjorde oss sällskap upp på byn :) Träffade även på Pontus och Sandra som var ute i blåsvädret och gick. Gjorde några fynd, bland annat ett par skinn tofflor till Eddie. Hans far tyckte att han skulle ha ett par tofflor som skulle brukas till pyjamasen. Han blir ju så snabbt kall om fötter och händer. Men nu är det slut på det :)

Var med om en "lustig" grej i Åsele. Om man är medveten om att man INTE gjort nåt fel, då tycker jag att man ska vara så pass rak i ryggen, stå på sig och slänga ur sig ett "hej" när man träffar nån. Men om man är medveten om att man gjort bort sig, så brukar det oftast vara så att man undviker personen i största möjliga mån. Situationen vart rejält fånig. Jag kunde inte göra annat än att skratta.


Nu vaknade lilleman efter 30 minuters vilande, så nu ska han få på sig nå kläder sen knallar vi ner till mormor på middag. Ibland har man det bara för bra :)


hajhajhaj!


Jo, förresten.. mamma köpte ju slips och skor till Eddie han ska få ha på dopet. Så nu är dop munderingen fullständig :) ÄNTLIGEN!

Dop.

2011-03-10 - 23:51:41
Gissa om jag vart nöjd idag när Eddies kostym låg i brevlådan. Eftersom jag inte riktigt är som alla andra, så vill jag inte att Eddie ska ha klänning på dopet, så vi beställde en kostym. Nu ska det bara köpas ett snyggt sidenband i någon färg och knyta slips av den :) Någon liten färgklick vill vi ha, då slipsen som följde med är vit.Så ser den ut :) Jag är fullt övertygad om att han kommer att bli hur charmig som helst!Och till helgen ska vi på gullego Eliah´s dop. Tur jag var ute i tid och köpte present. Kanske i lite väl god tid, hann beställa grejerna innan vi tackat ja till inbjudan. Det är få förunnat. Jag brukar ju vara en sista minuten människa. Ska även flirta lite med Eliah´s mamma och se om hon även kan agera fotograf på Eddies dop. Hon är inte bara gudmor, utan även fotograf. Kan det bli bättre? ;)Ja jisses, jag tror jag återkommer med ett längre inlägg någon annan dag. Ögonen svider och sängen ropar!
Avslutar med några bilder på den charmigaste killen jag vet. Som för övrigt fick provsmaka lite grädde idag, det var inte alls så tokigt minsann ;)Eddie frågar..

2011-03-08 - 15:13:12
Sofi, Eddie undrar om du vill vara hans gudmor? :)

Märkligt..

2011-03-03 - 10:09:49
En del grejer är bra märkliga.
Bara att gilla läget och ge FAN i att bry sig!
Jag förstår helt enkelt inte logiken i det hela.

Hoppas på att Eliah´s 2a dop present kommer idag (två presenter som blir till en), och att våra dop inbjudningar kommer. Skulle vara på sin plats om man fick skicka iväg dem så fort som möjligt.

"Tänk att ett litet litet frö
Kan i magen massa fjärilar strö
En känsla som ej går att beskriva med ord
Man är verkligen lyckligast lottad på vår jord
Att få träffa en ny liten individ
Höra ditt hjärta slå alldeles här bredvid
Tack för att just du finns här
Du är den vi håller så kär!"


RSS 2.0