En liten uppdatering

2010-09-29 - 15:11:36

Har nog egentligen ingenting speciellt att skriva om.. eller om sanningen ska fram så orkar jag inte. Men jag gör ett försök ändå.

Tröttheten verkar inte vilja ge med sig, och det enda som tydligen kan råda bot på det är att motionera? Att motionera är den heliga medicinen mot allt. Tänka sig.


Fick hem vagnen igår, och jag måste ju säga att jag är då nöjd iaf :) Naturligtvis kunde jag inte låta bli att sätta ihop den, så nu står den här i tvrummet och väntar på att invigas i december.Gubben ville väl egentligen inte att jag skulle ta upp den ur kartongen, då den står i vägen. MEN, vem kan låta bli när man är så nyfiken som jag? :P Jag fick höra "Jag tänker då inte hjälpa dig", men det dröjde inte mer än några minuter så var han där och pilla iaf :)


Magen.. ja. Den tycker jag står stilla i växten nu, och det är på sätt och vis bra. Låg över kurvan sist jag var dit, och det har födds många stora barn i den här släkten. Så risken finns ju att vi också får ett stort barn. Aja, som sagt. Oavsett hur barnet ligger eller hur stort det är så ska det ut på ett eller annat sätt :) Och jag måste säga, jag känner mig faktiskt väldigt lugn inför förlossningen. Känner mig inte ett dugg nervös eller orolig, och det vart än bättre efter att BM visat hur själv förlossningen går till. Så jag känner mig lugn :) (än så länge iaf)
Men då har jag ju ca 9 (+ - några veckor) kvar, hinner komma upp många tankar i huvudet tills dess.Spjälsängen skulle behöva målas på lite, annars är den i topp skick :) Ska bara ta mig i kragen och leta reda på orken så ska jag försöka mig på det så småningom. Måste även köpa material till ett skötbord, så gubben får agera snickare. Flaskor, nappar, blöjor, tvättlappar, cremer osv.. Sen måste jag försöka ta mig iväg till Sanna och köpa babysittern och babygymmet hon snällt nog vill sälja iväg :)

Ja jisses, lär glömma hälften.Nej, nu måste jag göra nånting.. tröttheten tar snart död på mig!

Hajhajhaj!Kanon kulan!
Vad tror ni? Pojke eller flicka? ;)


Medial vägledning

2010-09-23 - 22:57:16

Vagnen är beställd, alltså är färgen också vald. Efter att ta tittat på varenda vagn som sett intressant ut har vi äntligen kommit överens. Eller, om sanningen ska fram är det väl egentligen jag som valt den och gubben fick lov att hålla med :P Övertalningsförmåga kallas det visst ;)
Jag föll för färgerna direkt, och den har väl allting vi krävt. Så det var liksom inget att fundera på.
Och här är resultatet..
Och som jag skrivit tidigare.. Vi kan inte gå efter vad andra tycker. Nu ska vi testa den här, små svängbara hjul framtill. Och jag tror, än om jag inte har någon erfarenhet, att de flesta barnvagnar är tröga att styra i snön.
Men jag tackar för råden :) Svårt det här med att bli första gångs förälder :P

Har fortfarande en del att köpa.. Måste skriva ner allt tror jag, så inget glöms bort.
Prio ett är väl en barnstol/babyskydd. Annars blir det svårt att ta sig hem från BB den dagen det är dags :P
Har bokat in svärmor och en väninna till henne för sittning hos Mediet (Mediumet?) som kommer v 41. Har bokat in en tid åt mig själv också, och jag längtar tills det är dags. Spännande sånt där!

Är det nån som är intresserad?
Privat sittning med ett Medium, medial vägledning.
Intresserad är det bara att ni hör av er för mer information.
(Plats - Tid - Pris)
Finns några tider kvar.

Ni som har mitt nummer kan ju ringa eller smsa, annars kan ni bara lämna en kommentar :)
Nej tusan, nu tror jag att jag intar sängläge. Har lite att göra i morgon inför helgen, då Robert kommer på besök :) Långt mellan gångerna man träffar Robert, och Sofia för den delen. Men hon skulle väl inte följa med den här gången som jag förstod det. Men henne stötte vi ju ihop med på Ikea då vi var dit :)
Får försöka masa oss till Lycksele nån helg innan det är dags att läggas in på BB :P


nej, det var allt för mig ikväll.. Hajhajhaj!
Magen, vagnen, dagen..

2010-09-19 - 19:07:41

Vagn modell besstämd, dock ingen färg än.. Efter mycket funderingar kom jag fram till att jag ska skapa
mig en egen uppfattning om vagnen. Det jag personligen tycker är bra, kanske andra dissar direkt och vice versa. Men, eftersom vi inte valt någon färg än så ids jag inte lägga ut någon bild.
Tänkte även lägga in en bild på veckans mage, Vecka 30 (29+3).Hoho, överblivna blöjor från Othilia pryder vackert ena hörnet :P
Tusan, nu måste jag värma på maten tills gubben kommer hem. Sen bär det iväg till Åsele, eller snarare Yxsjön för att hämta älgkött och åka hem för att stycka. HejHej!


Vecka 30 (29+2)

2010-09-18 - 17:53:09

Gubben har nyss åkt på jobb, hann träffa honom lite drygt en timma. Men, han jobbar bara i morgon sen är han ledig i 2 dagar :) Har lovat att följa med honom någon dag, nu när jag liks slutar jobba. Det känns hemskt konstigt att inte jobba mer på en obestämd tid. Men samtidigt skulle jag ljuga om jag sa att det inte var skönt. Vet bara inte vad jag ska göra av tiden? Städa, tvätta, förbereda "den" som komma skall, baka, våldgästa folk? Aja, nånting ska jag nog sysselsätta mig med. Och eftersom jag är världens trögaste människa måste jag ta hjälp när det kommer till föräldra penningen, det är banne mig rena grekiskan för mig..
Var på kontroll i Torsdags.. Sist jag var dit mätte SF-måttet 27-28 cm, och nu 3 veckor senare låg det på 32-33 cm. Så nog växer det. Även vikten gör sig påmind. Vart även tillsagd att börja käka järntabletter då värdet var lite längre den här gången, även vitaminer intas numer dagligen. Synd bara att jag är så fruktansvärt dålig på att komma ihåg såna grejer. Nästan så man skulle kunna tro att huvudet sitter under armen. NOLL koll på saker och ting, och ett av historiens sämsta minnen.


Sitter fortfarande och kollar på vagnar, har inte bestämt oss ÄN. Nu har vi dock kommit överens om att köpa en kombi vagn, och inte en med babyskydd. Gäller bara att vi kommer överens om färgen också :) Det är desto svårare, då jag inte tycker att det finns nån färg som faller mig i smaken. Är ju lite kräsen också, men vi ska ju ha den ett tag också. Jisses, är en hel del grejer vi måste köpa.. Tur jag har haft LITE vett den här gången och sparat undan en del, det kommer att komma till användning. Jag brukar annars (som jag sagt tidigare) vara SÄMST på att spara pengar.
Nu rör jag mig vidare.. var, det återstår att se. (Lär dock inte bli längre än till soffan brevid)

Hajhajhaj!


Hormon bomb?

2010-09-14 - 18:24:13

Har fått tips av Erika att det finns material till skötbordet på rusta, det ska jag absolut titta upp :) Vi hade tänkt ta en helg på hotell nu innan det blir "försent". Risk för att det blir lite bökigt med en liten med sig på hotell, och när man ska ut och handla osv. Så vi ska göra bort det inom en snar framtid :) Måste även ta mig i kragen och hämta mina fynd hos Sanna :)

Graviditeten.. ja, det är ett vackert tillstånd. MEN, jag måste erkänna med handen på hjärtat att det sista jag känner mig är vacker. Alla ni som varit och är gravida vet ju hur det känns. Man blir osmidig, magen bli så stor så man inte längre ser sina egna fötter, svullen om fingrar och fötter (i mitt fall). Och för att inte ens tala om alla underbara vackra bristningar man får. Ser tammetusan snart ut som en Europakarta, och då ska jag påpeka att jag inte fått en enda bristning på magen än. Gissa om man är fullproppad med hormoner. Ben, vader, höfter, kärlekshandtagen.. You just gotta love it!
Men, inget ont som inte har nåt gott med sig! :)Ja, vagnen..


En väldigt liten bild.. men ni ser ändå :)
Det är den här vi tittat på, och det är nog den här det blir. Ingen idé att kolla omkring nå mer, då det finns massor av fina vagnar och man till slut får svårt att bestämma sig. Så, va tror ni?
Nu måste jag göra nån nytta innan gubben ÄNTLIGEN kommer hem och blir hemma i 2 hela (!) dagar. Tjooho!
Fick förresten höra en VÄLDIGT rolig grej idag, jag vart så ställd så jag visste inte vad jag skulle svara. Det är så kul! Som jag har väntat på detta. Vet inte om det är offentligt än, så det är bäst jag biter ihop ett tag till :)

Heeeeerrå!


Det lättnade en aning :)

2010-09-13 - 21:03:21

Sanna kom som en skänk från ovan och hjälpte mig med ett "problem".. Ska få köpa både babygym och en babysitter av henne för små pengar :) TACK Å TACK!

Tänk så bra det kommer att bli :)Nu blir det sängen, och sömn.. Night Night!


Skötbord och massa gnäll

2010-09-13 - 19:24:30

Känns som ett smärre hån att få hem gubben, men bara för en dag. Han kom hem igår, sov hemma i natt, åkte nu på eftermiddan igen och sover borta natten som kommer. Det är ett straff när han är borta så mycket :/ Jag tackar dock gud att det bara är i början av älgjakten dom jagar en vecka i streck. Annars hade jag nog gått ner mig i ett mörkt hål eller nått. Med andra ord är han otroligt saknad när han är borta.

Hittade åt skötbordet vi tittat på, men med tanke på priset så gör vi oss ett eget själva.


  

Detta enkla, men dock smarta skötbordet kostar 1995:-, och inte 800:- som jag sagt till
svärmor och svärfar tidigare. Blandade helt och hållet ihop priserna och borden vi tittat på.
Gubben ska helt enkelt få agera snickare och fixa ihop ett själv :) Sen får vi köpa skumgummi dyna och någon slitstark duk som är lätt att hålla ren. Kommer även att använda oss av nåt annat än ek, då det kostar skjortan. Vilket träslag som helst egentligen, och lite färg på det så blir det nog mer än toppen :) Vi har så fruktansvärt lite utrymme på toaletten, så det här är det smidigaste alternativet just nu. Måste även införskaffa flaskor, nappar, madrass till vagga/spjälsäng, ett babygym skulle jag gärna vilja köpa. Madrass är iaf prio 1, då vi inte har någon. Jag är inte av folkslaget "spara", är en ren slösa. Har undanstoppade pengar som ska gå till barnvagnen, och det som står här ovanför. Vagnen kommer att beställas inom kort :)
Var även till läkaren idag då jag dragits med huvudvärk en längre tid, till och från. Och har hela tiden sagt att det är spänningshuvudvärk. Och tänk så rätt jag hade den här gången. Fick citodon utskrivet, och sen visade han mig hur jag skulle få musklerna i nacken att sluta krampa. Låg nämligen vaken i stort sätt hela natten inatt och hade en grym värk från nacke - rätt över huvudet - fram till ögonen och även käkarna var spända. INTE så häftigt att kliva upp i morse måste jag säga. Så ikväll blir det nog en varm dusch, 2 citodon och tidig kväll. Jag ska iaf försöka med den tidiga kvällen.
Passade även på att ta blodprovet för APC, och jag tycker det är lika otäckt varje gång när dom sätter en nål i armvecket på mig, jag tycker helt enkelt inte om nålar! Jag tordes ju knappt sätta nål på en atrapp under USK utbildningen. Det är, kort och gott, VIDRIGT med nålar som ska in i blodådror! När jag får svar på APC provet, det återstår att se. Tror själv att det är negativt, men då det går i släkten är det väl bäst att kolla upp innan det är dags för förlossning and so on..
En grej till som jag funderat mycket på, och som ska bli intressant att se är som "junior" kommer att ärva vitiligon av mig, eller om det blir som för mina bröder.. dom har inte ett spår av det. Är ju ingenting som väger att bära på, eller som gör ont. Så det spelar egentligen ingen roll. Men som sagt, ska ändå bli intressant att se.


Nu har jag fått gnälla av mig lite.. så jag ska nog sätta punkt här.
Tack för ert tålamod, och tack för mig! Heeeeejda!


Kulan och Storasyster

2010-09-10 - 22:16:35Tänk att den här härliga tjejen ska bli storasyster till
den lilla/lille som lurar här inne..
V29 (28+0)

Det är inte så långt borta nu.. Än fast det känns som en mindre evighet!


Skit blogg!

2010-09-06 - 21:57:15

Skrivit en lååååååång roman om mitt liv idag. Men, som vanligt så jävlas blogg.se och allting försvann. Trodde att jag skulle ha turen att det hamnade på översikt, men ICKE!


Köpt två mössor till Fia-Lotta.. som förövrigt lyser med sin frånvaro. Hon är saknad!Den här hade jag nästan velat ha själv, men fick helt enkelt acceptera att det är för 1-4 åringar. Och att jag aldrig skulle få in min tjockskalle i den där.


Även denna lilla söting fick följa med ordern. Farligt när Thomas är borta, blir massa nät shopping. Men å andra sidan behöver fröken en (läs två) mössor i vinter :) Köper bara sånt som verkligen kommer att användas, och det mesta går till Othilia. I like it!Jag saknar verkligen det här lilla choklad monstret! Söt pluppa!S. Thomas A. Hansson - du är min prins (snart kung). Jag älskar dig!


RSS 2.0